Ділянки під будівництво північної об'їзної дороги мають викупити до кінця літа

7720 0
Попередньо потрібно викупити 10 садиб і 52 земельні ділянки.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Викупити приватні земельні ділянки, по яких проходитиме північний об’їзд, у Кам’янка-Бузькому, Яворівському та Жовківському районах мають до кінця літа.

Читайте також: На Львівщині розпочали ремонт дороги Львів – Краковець

Заступник голови ЛОДА Юрій Бучко доручив упродовж місяця опрацювати документи щодо встановлення права власності на земельні ділянки та провести процедуру перемовин щодо їх викупу.

Північна об'їзна дороги має розвантажити Південний обхід міста Львова, зменшити кількість транзитного транспорту через місто і покращити екологічну ситуацію в регіоні. Дорогу будуватимуть за міжнародні кредитні кошти. Зокрема ЄІБ надасть 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро.

Наразі на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області проєктна організація розробила проектно-кошторисну документацію на будівництво дороги протяжністю 23,2 км. На дорозі передбачено 4 смуги руху, 3 мости, 7 шляхопроводів та 3 естакади.

Читайте також: На Львівщині стартувало «Велике будівництво». Що планують робити?

На перетині з дорогами державного значення заплановане будівництво трьох транспортних розв’язок у двох рівнях: на початку проектної ділянки на примиканні до дороги Т-14-14 Північний обхід м. Львів, на перетині з дорогою М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська та Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Транспортні розв’язки освітлюватимуться в темну пору доби.

Дорога проходитиме між лісовими заказниками «Гряда» та «Завадівський». На ділянках проходження поблизу забудови населених пунктів та біля території заказників передбачені шумозахисні екрани.

Будівництво триватиме 4 роки. Ця дорога будуватиметься в межах земельної ділянки концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець (третій пусковий комплекс), але платною вона може бути лише тоді, коли збудують конценсійну дорогу Львів – Краковець.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!