Дівчинку, яку в центрі Львова травмував кінь, виписали з лікарні

3169 1
Медики кажуть, що дивом врятували їй ногу.
фото ігоря зінкевича

фото ігоря зінкевича

Перед днем святого Миколая із львівської лікарні «Охматдит» виписали 15-річну Олесю Шиян, яку ще 2 листопада у центрі Львова травмував сполоханий туристами кінь. Про це Tvoemisto.tv розповів заступник головної лікарки «Охматдиту» Іван Семків.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти молодій мамі з раком щитоподібної залози

За словами Івана Семківа, випадок був украй тяжким і першу операцію дівчинці робили понад 12 годин із залученням різних фахівців.

«Нам буквально вдалось врятувати дитині ногу. І днями її вже виписали додому. Так, їй важко вставати на ту ногу, потрібна ще реабілітація, але це пройде», – говорить Іван Семків.

В. о. головного лікаря «Охматдиту» Олександра Бурда розповідає, що у дівчинки було знекровлення ноги, м’язи і судини були пошкоджені від стегна і донизу тощо.

«Тут кожна перев’язка була як окрема операція, настільки все складно», – говорить Олександра Бурда.

Читайте також: Дівчині, постраждалій від коня в центрі Львова, виділили на лікування ще 100 тисяч гривень

Вона додає, що для лікування дівчинки місто закупило для лікарні дещо з обладнання для ортопедичних операцій.

«Хоча ми обласна лікарня, а це місто, вони виділили фінансування, бо перейнялись дитиною», – додає в. о. головного лікаря.

Нагадаємо, ввечері 2 листопада троє іноземців запускали салют і сполохали коней із туристичної підводи. Коні вибігли на тротуар і налетіли на лавку, де сиділа 15-річна дівчина. Її з травмами госпіталізували до «Охматдиту». Натомість кобилу усипили через несумісні з життям травми. Подію кваліфікували як ДТП з потерпілими. Справою наразі займаються слідчі. Також діяльність карет із кіньми у Львові тимчасово призупинили, але вже незабаром відновили.


Читайте також:
19 Грудня, 2019 18:48
666 ... от ще б отих "іноземців" в лікарню покласти ... з конкретною діареєю ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!