В Україні розпочинається осінній призов

1196 0
Перші відправлення до війська планують розпочати 5 жовтня.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні розпочинається осінній призов громадян до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Відповідно до Указу №71 президента черговий призов на строкову військову службу відбуватиметься у жовтні-грудні. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Перші відправлення до війська планують розпочати 5 жовтня, завершиться призов 21 грудня. Кабмін встановив чисельність майбутніх строковиків у кількості 13 575 людей, із них: до лав Збройних Сил – 6 500, Національної гвардії – 4 775, Державної прикордонної служби – 1 700 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600.

Читайте також: Призовники на Донбасі не служитимуть. Президент підписав указ про призов у 2021 році

На строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року призивають чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Призов забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%. У такий спосіб частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком продовжуватиме зменшуватись.

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову та матимуть відстрочку для здобуття освіти на весь період навчання громадяни призовного віку, які навчаються у закладах:

  • загальної середньої освіти ІІІ ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання;
  • фахової передвищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття початкового рівня (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти;
  • фахової передвищої та/або вищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття наступного ступеня освіти;
  • середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;
  • в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

 

Крім того, відстрочку від призову на строкову військову службу надають громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Читайте також: Військові із Львівщини вперше представлять Україну на «Іграх воїнів» у США

Додамо, що для призову до Збройних Сил України виділили 34,1 млн грн, Національної гвардії – 25,0 млн грн, Державної прикордонної служби – 8,9 млн грн, Державної спеціальної служби транспорту – 3,1 млн грн. Призовні комісії розпочнуть роботу сьогодні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!