Для будівництва північної об’їзної дороги Львова викупили останню ділянку

8362 0
Тепер ще необхідно укласти правочини на п’ять земельних ділянок.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Сьогодні викупили останню ділянку, необхідну для будівництва північної об’їзної дороги Львова. Так, за словами керівниці Львівської районної державної адміністрації Христини Замули, тепер ще необхідно укласти правочини на п’ять земельних ділянок. 

«Підписали договір купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, на якій він розташований. Загалом для вказаного проєкту потрібно було відчужити 52 земельні ділянки та 9 житлових будинків розміщених на них», – йдеться в її повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: «Карпатське коло». На Сколівщині завершують ремонт двох доріг, які з'єднають Львівщину із Закарпаттям

Голова Львівської РДА також додає, що нова дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну та вуличну мережу міста. Автошлях найвищої категорії 1А матиме цементно-бетонне покриття, дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, сім шляхопроводів, три мости та три естакади, надземні або підземні переходи.

Нагадаємо, що загальна протяжність автошляху становить 23 кілометри, а будівництво планують розпочати вже цьогоріч. Як повідомляв раніше заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, північну об’їзну будуватимуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 11 мільярдів гривень. Це – кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!