Для будівництва північної об’їзної Львова досі не викупили землю

2016 0
Для викупу землі торік передбачили 16 млн грн
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Для будівництва північної об’їзної Львова досі вдалось викупити лише 16 земельних ділянок із 52 запланованих. Землі розташовані на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського районів.

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

До кінця 2020 у ЛОДА мали залагодити усі земельні питання, викупити усі ділянки по яких проходитиме північний об’їзд, у Кам’янка-Бузькому, Яворівському та Жовківському районах.

Втім, як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, через адміністративну реформу та необхідність очікувати, коли фактичні спадкоємці увійдуть у право власності на майно, процедура викупу триває досі, інформує пресслужба ЛОДА

«На сьогодні усі ділянки викупили лише на території Кам’янка-Бузького району, щодо двох інших до кінця лютого маємо укласти усі договори», – прокоментував Юрій Бучко. Для викупу передбачили 16 млн грн.

Читайте також: Проєкт платної дороги зі Львова до Краковця оновлюють. Кабмін уже визначив вартість проїзду

Нагадаємо, північну об’їзну будують в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Будівництво планують розпочати цьогоріч. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 мільярдів  гривень. Це кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.  Нова  дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста  та вуличну мережу.  ЇЇ будуватимуть двома пусковими комплексами. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку,  шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!