Для контрнаступу потрібна не тільки зброя. Українців закликають здати кров для військових

910 0
Долучитися до донорства можна вибравши для себе найбільш зручний варіант.
Фото: theukrainians.org

Фото: theukrainians.org

Українців закликають здавати кров, адже вона буде потрібна для військових, які будуть задіяні у контрнаступі, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Для успішного наступу потрібно не тільки озброєння. Потрібна кров, аби рятувати героїв. Потрібні надійні і сталі запаси крові та її компонентів, аби кожен, хто потребує відповідної медичної допомоги, отримав її вчасно і достатньо», – наголошують у МОЗ.

Долучитися до донорства можна вибравши для себе найбільш зручний варіант. Зокрема, якщо ви живете у великому місті, тоді слід зателефонувати до центру крові свого міста і записатися на певний день і час.

Якщо ж у селі або невеликому містечку, і центри служби крові від вас далеко – зателефонуйте до центру крові або до найближчої до вас районної лікарні. Таким чином можна буде з’ясувати, коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме саме у вашому регіоні.

Якщо вам складно відірватися від роботи, а серед ваших колег є багато ваших однодумців, так само готових поділитися кров’ю з пораненими героями – можна організувати день донора у своєму офісі.

Зокрема, актуальні телефони Львівського обласного центру служби крові: (032) 276 97 68, (032) 276 09 90.

Медики нагадують, що при важких пораненнях життя бійця часто залежить від наявності крові в достатній кількості, кров одного донора може врятувати трьох людей. Хоча буває і так, що одному пораненому потрібна кров трьох донорів – щоб врятувати життя і довезти воїна до операційного блоку.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!