Для львівської лікарні придбали сучасний апарат для виявлення туберкульозу

615 0
Бактеріологічний аналізатор для Центру легеневого здоров’я придбали в межах однієї з програм USAID.
Фото: лода

Фото: лода

Бактеріологічний аналізатор придбали для лабораторії Центру легеневого здоров’я в межах проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що реалізує міжнародна організація PATH. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Комплекс для детекції мікобактерії туберкульозу і визначення чутливості до лікарських препаратів повністю автоматизований. Придбали  BACTEC MGIT 960 для лабораторії Центру легеневого здоров’я в межах проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що реалізує міжнародна організація PATH.

Читайте також: Чи можна заразитись туберкульозом у трамваї? 

«Бактеріологічна лабораторія Центру легеневого здоров’я – одна із найкращих в Україні. Втім, меж досконалості не існує, коли йде мова про якісну лабораторну діагностику», – зазначив керівник Центру Любомир Рак. 

Нагадаємо, що у Львові на території Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», що розташований на вул. Зеленій, 477, освятили новозбудований храм Блаженного Миколая Чарнецького та престолу. 

Наталія Вареник

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!