Для львівських чиновників та комунальників купили протигазів на майже 6 млн грн

1534 0
Найбільшу закупівлю здійснило «Львівтеплоенерго» – замовило 400 протигазів на понад 900 тисяч гривень.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Львівська міська рада та комунальні підприємства, що їй підпорядковані, закупили протигазів на загальну суму 5,7 мільйонів гривень. За даними платформи «Prozorro» всі закупівлі було здійснено у другому півріччі цього року.

Джерело: «Наші гроші. Львів»

У Львівській міській раді повідомили, що станом на 17 жовтня для органів виконавчої влади закупили 962 протигази вартістю 4,7 млн грн. Імовірно, в цю суму не входять закупівлі комунальних підприємств ЛМР.

Читайте також: «Львівтеплоенерго» хоче придбати дрова на 20 мільйонів гривень

Так, протигазами запаслись низка управлінь та департаментів, навіть «Адміністрація міського голови» і «Секретаріат ради», а також районні адміністрації Львова. Загалом за укладеними контрактами станом на кінець жовтня мають поставити не менше 1400 протигазів. Ця кількість не остаточна, оскільки деякі закупівлі ще тривають. Також є відмінені закупівлі, які, найімовірніше, проводитимуть ще раз.

Найбільшу закупівлю здійснило «Львівтеплоенерго». Трьома угодами комунальне підприємство замовило 400 протигазів на понад 900 тисяч гривень за ціною 2,2 – 2,4 тисячі гривень за одиницю. В інтернет-магазинах такі продають максимум по 1,9 тисячі гривень, але без вартості доставки. Постачальником комунального підприємства є підприємиця Софія Медвідь.

Найбільше замовлень і за кількістю угод, і за їх сумою отримало ТОВ «Профф» – понад 3 мільйони гривень. Компанія торгує засобами захисту із 2021 року. І хоча зареєстрована фірма у Києві, її власницею є львів’янка Уляна Панасюк і офіс розташований у Львові.

Читайте також: «Львівелектротранс» купив майже на 400 тисяч грн метал для «буржуйок»

У них в основному купували дорожчі протигази, по 5 – 6 тисяч гривень з ПДВ. Наприклад, «Адміністрація міського голови» замовила 42 засоби захисту. Один комплект із маскою, фільтром та сумкою коштував 4,5 тисячі гривень. Такі моделі в мережі зараз продають значно дорожче. Тому й не дивно, що через місяць такі ж протигази замовило, наприклад, управління адміністрування послуг, але ціна становила вже 5,5 тисяч гривень.

У трійку лідерів за сумою укладених угод зі структурами міськради входить також львівське ТОВ «Екотест-центр» (понад 1 мільйон гривень), засноване Ростиславом Смуком. Фірма є активним учасником закупівель з 2020 року.

Закупівлі протигазів здійснювали і «Львівгазвидобування», Львівська обласна прокуратура, «Львівгаз», Солонківська сільрада, але не в таких обсягах, як міська влада.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!