У львівських школах відбудуться уроки з «янголами»: деталі

2836 1
В Україні стартує проект «Ангели школи». Його мета – допомогти дітям «знайти себе» зі шкільної парти, осучаснити школу та принести до неї знання про світ, які школярі не мають змоги отримати на звичайних уроках. Як розповіла Tvoemisto.tv в.о. начальника управління освіти Зоряна Довганик, до проекту долучилися й львівські навчальні заклади.
фото: osvita.ua, mukachevo.net

фото: osvita.ua, mukachevo.net

Основне завдання проекту «Ангели в школи» полягає у тому, що учням розповідатимуть про успіх, життєві досягнення та перепони на шляху до них українців, які відбулись у тій чи іншій сфері. Нині вже вдалося знайти близько 150 учасників, які читатимуть лекції. Загалом акцію планують перетворити на всеукраїнську.

До проекту долучились і львівські школи. Як розповіла Tvoemisto.tv Зоряна Довганик, наразі проект ще свою роботу не розпочав. Але свою участь у ньому погодили 5 шкіл: ЛНВК ім. В. Стуса, НВК «Школа-гімназія «Сихівська»,  школа-ліцей «Оріяна», львівська академічна гімназія при НУ «Львівська політехніка» та львівська спеціалізована школа «Надія» з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю.

Читайте також: Що не так у наших школах?

Стати «янголами» для українських школярів вже зголосилися дитячий психолог Світлана Ройз, генеральний директор «Ekonomika Communication Hub» та шеф-редактор онлайн-ресурсу для бізнес-мам WOMO Ірина Рубіс,  генеральний директор «Uber» в Україні Аркадій Верщебенюк, телеведуча і культурний діяч Анжеліка Рудницька, економіст, професор Піттсбурзького університету і співзасновник Vox Ukraine Тимофій Милованов. До них також приєднаються експерт у сфері освітніх інновацій, творець проекту онлайн-освіти SkillsAcademy Марія Богуслав, заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька та деякі інші спікери.

Як пише Українська Правда. Життя  кандидатури претендентів будуть затверджувати, щоб уникнути політичної чи релігійної пропаганди і сумнівних гостей. Але прийти до класу зможуть навіть звичайні літні люди, які, наприклад, вміють гарно читати українською. Тренери проекту обіцяють лекторам підтримку: вони навчать, як спілкуватися з дітьми. Та й під час уроків у класі обов’язково будуть присутні вчителі, котрі допоможуть налагодити комунікацію

Читайте також: Бізнес, батьки та вчителі: як змінити шкільну освіту у Львові. Відео

Нині ще триває реєстрація як шкіл так і «янголів». Тому розповісти про свої досягнення, а також залучити власну школу до такого проекту може кожен.Зареєструватись майбутні «Ангели школи» для участі у проекті можуть за посиланням, а навчальний заклад може заповнити анкету тут

Довідка. Новий освітній проект «School Angels» – це спроба зробити стару школу з традиційними уроками сучасною, цікавою, інноваційною. Мета проекту, який поєднає заняття у шкільних класах та онлайн-платформу – допомогти дітям шукати себе зі шкільної парти, осучаснити школу, принести до неї ті необхідні знання про світ, які школярі не отримають на звичайних уроках.

Підготували Мар’яна Федина та Наталка Середюк


Читайте також:
27 Березня, 2016 23:19
Світлана Так, у Львівські академічній діти й так вчаться щодня по 8 уроків, а тепер ще годину "янголів" будуть слухати...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!