Для львів’ян запустили інтерактивний портал даних «Панель міста»

2687 0
Громадськість Львова отримала доступ до основних показників розвитку міста.
фото: gazeta

фото: gazeta

Основною цільовою аудиторією порталу є громадські активісти, журналісти, аналітики, мешканці та гості міста, які зацікавлені в показниках якості життя у Львові. Портал «Панель міста» доступний за посиланням: http://dashboard.city-adm.lviv.ua/.

Як інформує прес-служба міськради, йдеться, зокрема, про такі сфери: населення, міський бюджет, економічний розвиток, благоустрій, комунальні послуги, транспорт, освіта, охорона здоров’я, безпека, культура, адміністративні послуги тощо.

Читайте також: У Львові запровадили онлайн-послуги для підприємців

«В Україні порталів із таких набором даних немає, – зазначила менеджер проекту та соціолог Інституту міста Олена Гунько. – Усі показники ми представили в простому форматі. Наша мета – спростити доступ до них, щоб це не були великі таблиці, з якими складно працювати, а, власне, спрощений, доступний, візуальний, легкий для сприйняття портал».

На першому етапі на веб-сайті можна переглянути 200 показників, станом на 2015 чи 2016 рік. До кінця листопада до них доєднають й інші заплановані показники, а також можна буде послідкувати їхню динаміку з 2010 року. Щороку дані оновлюватимуть. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у 3 змістові блоки:

Статистика. У цьому розділі можна ознайомитися з основними статистичними показниками від різних підрозділів Львівської міської ради та інших міських установ, які описують стан справ в різних сферах життя Львова.

Якість життя. Показники цього розділу відображають суб’єктивні результати оцінювання мешканцями якості життя у місті. Показники розраховані згідно з методологією дослідження якості життя, розробленою Інститутом міста. Детальніше можна ознайомитися за посиланням: http://city-institute.org/images/stories/files/Social_monitoring_2016_web.pdf).

Стратегія. Тут можна переглянути показники ефективності виконання Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Детальніше зі стратегією можна ознайомитись за посиланням: http://www.city-institute.org/images/stories/files/Digest_Complex_Strategy_web.pdf

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!