Для перебування у прикордонній смузі Львівщини потрібен дозвіл. Як його отримати

2034 0
Дозвіл надає 7 прикордонний Карпатський загін.
фото: уніан

фото: уніан

В Україні до постанови Кабміну «Про прикордонний режим» внесли зміни. Згідно з ними, щоб перебувати у межах прикордонної смуги у Львівській області, потрібно отримати дозвіл, який надає 7 прикордонний Карпатський загін. Під час брифінгу 6 березня прикордонники розповіли, як його отримати. 

«Згідно зі змінами до Закону України «Про державний кордон», забезпечення спеціального прикордонного режиму містить заборону в’їзду, перебування, проведення робіт в смузі місцевості 30-50 метрів від лінії державного кордону. Цю земельну ділянку визначили виключно для перебування військовослужбовців та здійснення її охорони. Зміни до Постанови КМУ №1147 «Про прикордонний режим», також передбачають отримання дозволу на в’їзд, перебування, проживання та проведення робіт в межах прикордонної смуги. Цей дозвіл у Львівській області надає 7 прикордонний Карпатський загін», – розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонної служби, підполковник Сергій Курило.

Читайте також: Львівський прикордонний загін шукає фахівців на військову службу 

За його словами, щоб оформити заяву на отримання необхідних послуг, громадянам України необхідно подати перелік документів:

  • документ, що зазначає особу, дату народження та підтверджує громадянство;

  • вид на отримання дозволу;

  • строк дії вказаного дозволу;

  • мета проведення та правові підстави.

Як зауважили, зміни не стосуються порядку перебування осіб у контрольованих прикордонних районах. У Червоноградському, Яворівському, Самбірському, Львівському районах громадяни перебувають з наявністю документів, що посвідчують особу.

«Надіслати заяви до 7 прикордонного загону необхідно за 10 робочих днів до отримання дозволу на перебування, проживання та проведення робіт. Наказ вступає в силу з моменту його опублікування – орієнтовний час – кінець березня. Прошу врахувати цю інформацію, як місцевим мешканцям, так і керівникам установ, організацій, підприємств будь-якої форми власності, які планують перебувати, чи здійснювати роботи в межах прикордонної смуги Львівської області», – зауважив Сергій Курило.

Юлія Кметик

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!