Де у Львові організовують різдвяні обіди та вечері для потребуючих. Локації

1945 0
У переддень Різдва та на саме свято у Львові безпритульні і малозабезпечені зможуть відчути святкову атмосферу, поїсти традиційних страв.
ФОТО: FACEBOOK.COM/EMAUSOSELYA

ФОТО: FACEBOOK.COM/EMAUSOSELYA

 «Спільнота взаємодопомоги «Оселя»

Передріздвяний обід від ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» цього року пройде у дещо іншому форматі, аніж попередні. Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv в «Оселі», через війну та пандемію вирішили, що завтра, 5 січня, під час щочетвергової роздачі їжі біля Порожової бежі у Львові їм разом із гарячим обідом видадуть також пакети зі святковими стравами.

Початок – о 14.00. Очікують близько 300 малозабезпечених, потребуючих, бездомних осіб.

Читайте також: Ми всі дихаємо одним повітрям або Хто у Львові має мити безпритульних

Додамо, що підтримати ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» можна за посиланням

Різдвяна вечеря у Центрі обліку

У переддень Різдва Христового, 6 січня, о 20:00 працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб для людей, які отримують послуги у цій установі, накриють святвечірній стіл. Близько півсотні людей, які через різні життєві обставини не мають домівки, зможуть спільно покуштувати традиційні святвечірні українські страви. 

«Розпочнеться різдвяна вечеря зі спільної молитви, а по завершенні – обов’язково будуть колядки. Як і щороку, вечеря складатиметься з традиційних для українського столу страв. Обов’язково буде кутя, смажена риба, оселедець, борщ, вареники, грибна підлива, пампушки та узвар», –  розповіли у Центрі обліку.

 «Вифлеємська гостина» в УКУ

6 січня 2023 року Український католицький університет запрошує людей у потребі відсвяткувати Святвечір. Працівники та студенти організовують благодійну ініціативу «Вифлеємська гостина» .

«Запрошуємо усіх нужденних розділити радість великого свята – Різдва Христового. Нехай у цей різдвяний час ніхто не почувається самотнім, бо Христос прийшов у світ однаково для всіх!», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

Святвечір для безхатьків, нужденних та одиноких людей відбудеться в корпусі УКУ на вулиці Козельницькій у Трапезній університету. Розпочнеться святкування 6 січня о 13:00 з Різдвяного Богослужіння в університетському храмі Святої Софії – Премудрості Божої. Опісля усіх запрошують на святкову вечерю. Деталі за телефоном: 098 312 42 96 (Роман Хмизюк).

Антоніна Костик

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!