Для українців продовжили безоплатний проїзд з Польщі до Німеччини

1604 0
Йдеться про поїзд «Перемишль – Ганновер».
Фото: Мінреінтеграції

Фото: Мінреінтеграції

Безкоштовний проїзд для українців у поїзді  «Перемишль – Ганновер» продовжено до кінця травня 2023 року. При собі не потрібно мати посадкові талони, а лише необхідно показати паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу. 

Джерело: Мінреінтеграції

Відправлення з Перемишля відбуватиметься по непарних числах квітня о 22:30.  У Ганновері пасажирів зустрічають працівники або волонтери, які вкажуть маршрут до центрів допомоги. Пріоритет у перевезенні надається людям, які мають браслети від Польського Червоного Хреста, сім’ям з дітьми, людям похилого віку й особам з інвалідністю. 

Читайте також: Яку допомогу можуть отримати переселенці в Україні

«У разі браку вільних місць необхідно звернутися до волонтерів Червоного Хреста. Вони допоможуть з розміщенням, а також гарантовано потрапити на наступний потяг»,  йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Польщі скасували безкоштовний проїзд залізницею для українських біженців з 1 липня 2022 року. З 26 лютого українці могли безоплатно їздити у 2-му класі поїздів економ-категорій TLK та IC. З початку червня цю можливість трохи скоротили: відтоді безкоштовний проїзд діяв лише на маршрутах з та до таких міст: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешів, Перемишль, Загуж, Ярослав та Жешув.
____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!