Андрій Садовий прокоментував ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі

5834 2
Міський голова Львова Андрій Садовий проситиме в депутатів міськради виділити з резервного бюджету близько 14 млн грн на укріплення дамби відстіника, у якому зберігаються гудрони, огородження території та на гідранти. Про це він зазначив сьогодні під час прес-конференції у Львові.
фото: explorer.lviv.ua

фото: explorer.lviv.ua

Також Андрій Садовий зазначив, що за десять років ніхто не звертався до міської ради, щоб рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище. «Я працюю міським головою 10 років. Жодної пропозиції по рекультивації полігону в Грибовичах від інвесторів ми не отримували. Це не бізнес, це збиток», – сказав Садовий, повідомляє ZAXID.NET.

Разом з тим, за його словами, було багато інвесторів, які пропонували будівництво нових полігонів для ТПВ. «Ми отримували безліч ідей стосовно нового полігону. Проте жодна ділянка з тих, які пропонувалися, не була задіяна під полігон через політичний тиск. Одразу приїздили політики і казали, що там не можна робити полігон. Зараз ми почали перемовини з сільрадами Грибовчів і Малехова, вийшли на фіналізацію рішення. І тут ми отримали підпал», – зазначив мер Львова.

За його словами, на рекультивацію звалища потрібно близько 600 млн грн. «Єдиний партнер, з яким ми працюємо вже протягом двох років, це Європейський інвестиційний банк, який погодився виділити кошти на рекультивацію і весь комплекс робіт. Зараз цей проект розглядають у Кабміні», – повідомив Садовий. 

Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалась пожежа. Згодом там стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників. За попередньою інформацією, шукають також й еколога, який не виходить на зв'язок.

31 Травня, 2016 22:14
murasz інвестори то були, але їм не дали працювати:
[***]://[***]/news/showNews.do?quotgafsaquot_zvertatimetsya_v_prokuraturu_shhodo_diy_lvivskoyi_miskradi_ta_provede_velikiy_piket&objectId=1047231
31 Травня, 2016 14:20
ст.191 Заробити на трагедії-вищий пілотаж!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!