Для в'їзду українців відкриті 23 країни, але за певних умов

3595 0
Українцям варто перевіряти інформацію про можливості в’їзду до іншої країни, перш ніж купувати квиток для подорожі.
Фото: Перший

Фото: Перший

Для в’їзду українців в умовах пандемії наразі відкриті 23 країни, але щоб потрапити до частини з них, необхідно отримати в’їзну візу. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 7 липня.

Читайте також: ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців

«Країн, які відкриті для українців, загалом 23. Є держави, куди потрібна віза, тобто в’їхати можна, але з візою, і де діють певні карантинні обмеження, тобто в’їхати можна, але потрібно дотримуватися певних правил. Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея – це найпопулярніші напрями», – сказав міністр.

Він додав, що решта відкритих для українців країн «не менш прекрасні», але масового потоку українських туристів туди не спостерігається.

«Це Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Єфіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови. Але прошу зосередитися на першому списку», – зазначив Дмитро Кулеба.

Водночас він порадив українцям перевіряти інформацію про можливості в’їзду до іншої країни, перш ніж купувати квиток для подорожі. 

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Інтерактивна мапа МЗС із актуальним переліком відкритих країн можна переглянути за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!