Для зменшення корків на вулиці Франка реорганізують рух транспорту

4047 1
Сьогодні, 21-го грудня, перший крок до врегулювання транспортного колапсу на вулиці Франка затвердила міська комісія з безпеки руху. Тут облаштують дві смуги руху у напрямку центру та одну – з нього, а на частині вулиці заборонять проїзд приватних автомобілів.
Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

Фахівці констатують: зараз на вулиці Франка значно ускладнений рух, зокрема у годину-пік. Однією з проблем вважають те, що машини блокують рух трамваїв, а маршрутки, намагаючись їх обігнати, виїжджають на зустрічну. Для вирішення ситуації у місті розробляють проект врегулювання руху, за яким на площі Соборній-вулиці Князя Романа-вулиці Шухевича хочуть облаштувати кільце.

Читайте також: Острівець безпеки на Підвальній стане постійним. Як зміниться рух

Наразі, з березня 2017 року реорганізують  рух на вулиці Франка таким чином:

Для громадського транспорту облаштують окрему смугу руху: до центру – від перехрестя з вул. Саксаганського до вул. Шухевича та з центру – по трамвайній колії від вул. Скельної до вул. Менделєєва. Таким чином, найвужчою ділянкою вулиці Франка рухатимуться тільки трамваї та автобуси.

Приватні автомобілі об’їжджатимуть це місце по вулиці Князя Романа та Шухевича, рух на яких залишиться двостороннім, однак змінить напрям. Ділянкою від вулиці Пекарської до вулиці Князя Романа машини їздити не будуть.

Читайте також: У Львові розглядають можливості врегулювання руху по вулиці Франка. Схема

Це рішення, з точки зору комісії з безпеки руху, дозволить пришвидшити рух у напрямку Сихова та заборонити обгін громадського транспорту, через цей маневр на вулиці постійно утворювалися корки.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що вулицю Мечникова відкриють до Нового року лише частково, а завершення робіт на мості на Городоцькій відклали на невизначений термін

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
22 Грудня, 2016 10:11
Павло Бред повний. Простіше вигадувати велосипед ніж змусити водіїв їздити по правилам. Водії маршруток це перша причина корків на перехресті Франка-Левицького. Де поліція? Перенесіть зупинку з шухевича в напрямку центру. Заберіть парковку з шухевича біля модного готелю, бо там ніби дві смуги а пофакту одна.
Краще б ярусну парковку збудували на його місці, або замість Роксолани. Але кому то треба. Краще кільцевий рух. Тепер всі будуть стояти на інших вулицях.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!