До 30-річчя Незалежності України Нацбанк випустив пам'ятну монету. Фото

1679 0
Півколом розмістили написи: 30 років (угорі ліворуч на матовому тлі) незалежності України (праворуч на дзеркальному тлі).
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Національний банк з 10 серпня вводить в обіг пам'ятну монету «До 30-річчя незалежності України» номіналом 5 грн. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

На аверсі монети розміщені: композиція, що символізує Україну, – безкраї поля у вигляді стилізованих орнаментів, над якими летять лелеки – один із символів України, на тлі якої вгорі малий Державний Герб України. Також надписи: Україна (праворуч півколом), 2021 (ліворуч від герба), номінал монети – 5 гривень (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч).

На реверсі монети ж зображено кольорову вишивану стрічку (використано тамподрук), що символізує код нації і нагадує ДНК, яка є матеріальним носієм генетичної інформації.

Півколом розмістили написи: 30 років (угорі ліворуч на матовому тлі) незалежності України (праворуч на дзеркальному тлі).

Нагадаємо, що пам’ятні монети Національного банку мають художню цінність. Їх карбують із дорогоцінних та недорогоцінних металів обмеженими тиражами. Тому ціна таких монет зазвичай вища за їхню номінальну вартість. Напередодні Нацбанк випустив сувенірну монета номіналом 200 грн до 150-річчя Лесі Українки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!