До багатьох звільнених з російського полону застосовувались жорстокі тортури, – ГУР

3462 0
Більшість зі звільнених потребують лікування, та всі вони потребують психологічної реабілітації.

Звільнені з російського полону українські захисники перебувають у різному фізичному стані. До багатьох з них застосовувались жорстокі тортури. Про це повідомив глава Головного управління розвідки Кирило Буданов під час брифінгу щодо обміну військовополонених, повідомляє НВ.

«Всі перебувають абсолютно в різному стані. На жаль, це правда. Є особи, які фізично більш-менш в нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, є досить великим… До багатьох із них (звільнених – ред.) застосовувалися дуже жорстокі види тортур», – повідомив Буданов.

Читайте також: СБУ показала унікальні кадри обміну українських полонених

Він також зауважив, що не можна сказати, що в цьому питанні люди ділилися на певні категорії. Здебільшого це залежало від місця їхнього перебування.

«На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці, – а може, й на щастя, – а в багатьох різних закладах на тимчасово окупованій території, так і в рф», – додав начальник ГУР.

За словами Буданова, частина звільнених українських захисників наразі перебуває в лікарні у Чернігові, а також у медичних закладах Чернігівської області. Більшість зі звільнених потребують лікування, та всі вони потребують психологічної реабілітації.

Нагадаємо, 21 вересня увечері Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких було 124 офіцери. Зокрема, звільнили 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби. Більше про те, кого вдалося повернути з російського полону, читайте у матеріалі

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!