До Дня незалежності у Львові відреставрували 110-річний трамвай. Фото

2924 1
Трамвай виготовили ще 1906 року.
Фото: ЛКП "Львівелектротранс"

Фото: ЛКП "Львівелектротранс"

До Дня незалежності у Львові відреставрували ретро-трамвай, який виготовили понад 100 років тому у Польщі. Про це повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: Львівський трамвай. Історія у фотографіях

Вагон приїхав до Львова з польського міста Тарнова у 1943 році, де курсував до кінця 1970-х років. Його виготовили ще 1906 року. Нині трамвай Sanok SW1 перефарбували з темно-коричневого кольору у блакитний та колір слонової кістки, що за концепцією відповідає кольоровій гамі та лівреї, які були офіційними на той час у Львові.

Трамвай Sanok SW1 у 1946 році на вулицях Львова / Фото: Центральний держархів кінофотодокументів СРСР

Попередня ліврея трамвая Sanok SW1

Крім цього, відремонтували застарілі технічні системи, колісні пари та пневмосистеми гальмування. Частково також оновили кузов.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, після завершення реставрації трамвай використовуватимуть для екскурсій та зйомок у кіно.

Читайте також: Львівськими вулицями проїхав парад трамваїв. Відео, фото

Нагадаємо, до 125-річчя львівського трамваю ЛКП «Львівелектротранс» відновлює історичний вагон Tatra T4 №869. Його планують використовувати для екскурсійних поїздок Львовом. 

Довідка

Sanok SW1 – вузькоколійні трамваї, які на початку 1900-х виготовляли для Тарнова, Києва, Львова та Кракова. У 1903-1908 роках для Львова закупили 90 моторних та 20 причіпних вагонів Sanok SW1.


Читайте також:
21 Серпня, 2019 16:37
Володимир І де та схема на чорно-білому фото хоч трохи нагадує те, в що пофарбували?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!