До і після: як у Львові відреставрували 17 старовинних брам. Фото

21962 2
З 2010-го року в рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» діє програма співфінансування, завдяки якій здійснюють реставрацію історичних вікон та брам. Зокрема, у 2016-му році вдалося відновити 17 брам, з них 15 – вхідні, 2 – у під’їзді. Пропонуємо підбірку фото, що ілюструють результати робіт.

За 6 років в історичній частині міста було відреставровано приблизно 150 дерев’яних та металевих вхідних брам, а також 860 історичних дерев’яних вікон, – розповіли Tvoemisto.tv представники проекту. Особливістю цього проекту є те, що його втілюють у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), завдяки чому мешканці сплачують за реставрацію брами чи вікна лише 30% від загальної суми.

Таким чином, у львівських будинках оновили 17 брам:

Будинку Туган-Барановського, 16

Будинку на Ставропігійській, 9

Поліклініки на Руській, 20

Будинку на Підвальній, 7

Будинку на Просвіти, 8

Будинку на Лесі Українки, 18

Будинку на Лесі Українки, 16

Будинку на Дудаєва, 17

Внутрішня і зовнішня брами будинку на вулиці Дорошенка, 19

Одразу 5 брам театру ім. Леся Курбаса

Довідка. Проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» втілюється Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
21 Червня, 2017 15:39
Крістіна ніхто не підскаже, хто займався реставрацією брам по Львову в 2003 році?
17 Грудня, 2016 02:20
Олег Дивно, що настільки втрачені відчуття, що не бачить жахливої відмінності реставрованного за семіотико-естетичним наповненням
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!