У Львові обледеніла уся контактна мережа електротранспорту. Коли можуть відновити рух

2150 0
Із 54 поривів ліній зовнішнього освітлення половину вже опрацювали та відновили.
Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

До кінця дня у Львові на маршрути може виїхати частина електротранспорту, який наразі не курсує через негоду. Про це під час брифінгу у відповідь на запитання журналістки Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець. 

За його словами, із 54 поривів ліній зовнішнього освітлення половину вже опрацювали та відновили. 

Читайте також: Негода у Львові повалила дерева та ускладнила рух. Фото

«Практично не виїхав електротранспорт через обледеніння контактної мережі, вона не дає струму або є загроза короткого замикання. Зараз ми цю проблеми вирішуємо, транспорт будемо випускати. Він не виїде одночасно весь… До кінця дня будемо намагатися запустити більшу частину з урахуванням того обмеження, яке дають нам енергетики. Щодня в нас виходило від 70 до 80% електротранспорту. Зараз ще й негода…», – каже він.

У ЛКП «Львівелектротранс» зазначають, що через негоду у місті обледеніла уся контактна мережа електротранспорту протяжністю 270 км. Аби відновити рух трамваїв та тролейбусів, аварійні бригади працюють вже понад добу. Із таким викликом працівники стикнулися вперше, адже раніше «намерзали» лише окремі ділянки контактної мережі, а не вся.

Додамо, унаслідок негоди, що почалася вночі з 9 на 10 грудня, повалені 139 дерев, 134 з них вже розкрижували та вивезли. Окрім цього, зафіксували 15 випадків падіння гілок та дерев на автомобілі, однак, за словами Олександра Одинця, значних пошкоджень нема, власники не зверталися щодо відшкодування. Протягом ночі використали 65 тонн технічної солі та 355 куб. метрів піскосольної суміші, працювало 62 одиниці техніки. Зараз 44 одиниці техніки працює та залучили 1337 двірників.

Нагадаємо, станом на ранок сьогодні, 12 грудня, понад 20 населених пунктів області повністю без світла, ще 57 – частково знеструмлені.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!