До кінця року Україна має отримати доступ до 400 полонених військових

573 0
Відвідування мають відбутись напередодні різдвяних свят.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

росія може допустити Україну до частини полонених військових. Наразі українська сторона розраховує відвідати 400 захисників до кінця 2023 року. Про це в ефірі телемарафону сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Можу офіційно заявити, що у нас є домовленість  до кінця цього року, напередодні різдвяних свят відбудеться ще три відвідини приблизно такої ж кількості військовополонених. Я сподіваюся, що ми до 400 наших громадян відвідаємо таким чином.... Зможемо отримати хоча б якийсь доступ до наших громадян», – сказав омбудсмен.

Читайте також: Після року в російському полоні загинув Герой зі Львівщини

За словами Лубінця, нещодавно вперше відбулося відвідування 119 українських військовополонених у Росії. Зокрема, українській стороні надали відеодокази. Частину було верифіковано як військовополонених, а деяких верифікувати не вдалось. Серед полонених було троє військових, яких вважали, імовірно загиблими.

Нагадаємо, у серпні Україна створила додатковий інструмент для звільнення полонених – змішані медичні комісії. Ця ініціатива повинна допомогти з поверненням українських військових. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!