На площі святого Юра у Львові зріжуть дерева і викладуть бруківку

3026 0
До кінця тижня, 7 грудня, львів'яни можуть висловити свої пропозиції та зауваження щодо того, якою має бути площа святого Юра, де буде пам'ятник митрополиту. Автори запевняють, що за проектом там не буде великої гранітної площі, а дерева у сквері зріжуть частково і згодом насадять нові.
Фото: zaxid.net, afishalviv.net, zbruc.eu

Фото: zaxid.net, afishalviv.net, zbruc.eu

Проектом передбачено зрізати 32 дерева, замість них посадять 54 дерева, а сам сквер перенесуть ближче до церкви, пише Львівська хвиля.

«Розмір самого пам'ятника 3,5 метри, разом з п'єдесталом — менше 7 метрів. Для такої площі - це не велика монументальна фігура. Скульптура митрополита буде з бронзи, а сама площа буде викладена бруківкою», - розповів архітектор Ігор Кузьмак.

Читайте також: Що зміниться біля Собору Святого Юра у Львові. П’ять ініціатив

Проект пам'ятника погодили декілька років тому, та навколо нього виникло багато суперечок. Адже за задумом, там мають перенести і дорогу, яка йде поруч зі собором Юра. Поки що цього не дозволили.

«Обмеження детального плану цієї території не дозволяють переносити дорогу з частини вулиці Листопадового Чину та Митрополита Андрея під стіни корпусів «Львівської Політехніки», - повідомив архітектор Юрій Криворучко. 

Пам'ятник мають встановити у місті до 150-ліття Андрея Шептицького, яке відзначатимемо наприкінці липня наступного року. Вартість скульптури — 2 мільйони гривень. Автором пам’ятника Андрею Шептицькому є його сучасник Андрій Коверко. Мініатюру пам’ятника можна побачити в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького.

А на весь проект потрібно 3 млн грн. Автори проекту зазначають, що дорогу можуть перенести за 1,5 місяці. 

Подати свої пропозиції у письмовому вигляді всі охочі можуть до 7 грудня у Центр надання адміністративних послуг Львівської міськради (79006 м. Львів, пл. Ринок, 1 (вхід з бічної сторони Ратуші). Далі спеціальна комісія розглядатиме та затверджуватиме детальний план розвитку території.

Ознайомитись з проектом, схемою розташування територій, схемою транспорту, опорним планом можна тут

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!