До кінця жовтня хліб може подорожчати на 10-15%. Чому це неминуче

1728 0
Причина підвищення-зростання цін на сировину.
фото: www.volynnews.com

фото: www.volynnews.com

Ціни на хліб до кінця жовтня можуть зрости на 10-15% через різке зростання цін на сировину. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на президента Всеукраїнською асоціації пекарів Олександра Тараненка.

«Через різке зростання цін на сировину найближчим часом буде піднята ціна на хліб від 10% до 15% в залежності від сорту хліба, підприємства і регіону», – каже він.

Подорожчання хліба не буде різким

Тараненко також спростував інформацію про те, що ціна на хліб різко підніметься на 40%, яку поширюють у соціальних мережах.

Читайте також: Хліб і ковбаса лише в упаковці. Поради для приготування безпечних канапок

«Ціни на сировину на деяких позиціях дійсно піднялися на 30-40%, і люди помилково роблять проєкцію цього збільшення відразу на хліб, але, крім сировини, є й інші складові: оплата праці, енергоносії, витрати на збут продукції, які на таку величину не піднялися», – додав він.

Подорожчання хліба неминуче

За словами Тараненка, виробники хліба розуміють свою соціальну відповідальність перед українцями та підняття ціни продиктоване виключно ринковими факторами, а не бажанням отримати додатковий заробіток.

«Мова не йде про те, що ми хочемо щось додатково заробити, але і залишити ціну на сьогоднішньому рівні ми не можемо теж», – сказав Тараненко.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!