До Києва прибули мери чотирьох європейських столиць. Оновлено

1151 0
Це, зокрема, перший візит варшавського мера Рафала Тшасковського до Києва після початку війни.
Міський голова Києва Віталій Кличко з мерами Варшави, Праги, Будапешта  та Братислави. Фото: КМДА

Міський голова Києва Віталій Кличко з мерами Варшави, Праги, Будапешта та Братислави. Фото: КМДА

У Києві з візитом перебувають мери чотирьох європейських столиць – Варшави, Праги, Братислави і Будапешта. 

Джерело: Європейська правда

Це перший візит варшавського мера Рафала Тшасковського до Києва після початку війни. Він відвідав українську столицю за кілька днів до початку війни,15 лютого 2022 року. Тоді Тшасковський у супроводі мера Праги Зденека Гржиба від імені Пакту вільних міст вирушив на зустріч з мером Києва Віталієм Кличком. 

Читайте також: У Києві долають наслідки нічного снігопаду 

«Ми також тут, щоб показати, що ми готові допомогти. Якщо щось трапиться, ми координуємо свої дії з іншими органами місцевого самоврядування, тому зможемо допомогти органам місцевого самоврядування на сході Польщі (у разі необхідності)», – заявив тоді мер Варшави.

Під час цього візиту Київ отримав офіційне запрошення приєднатися до Пакту вільних міст. 

Оновлено. Пізніше візит мерів та зустріч з ними Кличка підтвердили в КМДА. Під час зустрічі Кличко та Тшасковський підписали листа про наміри щодо співробітництва між київським та варшавським метрополітенами і про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро.

Крім того, мери чотирьох європейських столиць наголосили, що і надалі допомагатимуть столиці України – зокрема, обладнанням, щоб пройти цю складну зиму, гуманітарно та в майбутньому відновленні й відбудові.

Також Кличко наголосив, що від початку повномасштабної війни ці міста не припиняють допомагати Києву. За цей час від Праги столиця України отримала 16 вагонів продовольства, 400 теплових гармат та 10 генераторів. Будапешт допоміг в оздоровленні українських дітей на озері Балатон та в місті Тата, передав потужний генератор для КП «Київтеплоенерго».

Варшава стала логістичним центром у передачі Києву гуманітарної допомоги від інших європейських міст та країн – в тому числі, 2 500 тонн продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, а також – труб та генератора для ПрАТ «Київводоканал». Братислава планує передати столиці України 25 міських автобусів.

Нагадаємо, Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Печерського району столиці, зокрема, у межах урядового кварталу та на прилеглих територіях.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!