Київ

До Києва прибули віцеканцлер Німеччини та генсек Ради Європи

792 0
Іноземні гості обговорять відбудову України
Фото: Christoph Soeder/dpa

Фото: Christoph Soeder/dpa

З робочим візитом до України сьогодні прибув віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек та генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Про це повідомляє Spiegel.

Після прибуття на київський вокзал Хабек наголосив, що його візит може дати Україні чіткий сигнал, що «Німеччина вірить у її перемогу, що вона буде відновлена, що Європа зацікавлена, аби Україна і в майбутньому була економічно сильним партнером».

Це перший візит Хабека до України після початку повномасштабної війни.

Як повідомляється, уряд Німеччини запускає Платформу з відновлення України.

Також посолка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Німеччина розглядає Україну як перспективного партнера в галузі енергетичного співробітництва і прогнозує великі перспективи для майбутнього експорту електроенергії з відновлюваних джерел енергії в ЄС.

Також з робочим візитом до Києва прибула генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

 

 

 

Джапарова подякувала Пейчинович-Бурич за ініціативу створити Реєстр збитків, завданих агресією РФ і зазначила, що обговорила з нею подальші кроки, необхідні для відновлення справедливості та притягнення російських військових злочинців до відповідальності.

Станіслав Нестеренко

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!