До Львівського аеропорту нарешті знову курсуватиме тролейбус

3191 0
Він відновлює роботу за тимчасовою схемою, а низка інших маршрутів змінюють схеми руху.
Фото: Андрій Бойко

Фото: Андрій Бойко

Від сьогодні, 20 жовтня, до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького нарешті знову курсуватиме тролейбус №29. Він відновлює роботу за тимчасовою схемою. Про це повідомляють в управлінні транспорту ЛМР.

Маршрутаеропорт – вул. Любінська – вул. Окружна – вул. Кульпарківська – Привокзальний ринок – Університет (ЛНУ ім. Івана Франка) – вул. Городоцька – вул. Кульпарківська – вул. Окружна – вул. Любінська – аеропорт». Відповідно, маршрут зі сполученням аеропорт – вул. Захисників України курсувати не буде.

Читайте також: У Львові планують відкрити нові трамвайні і тролейбусні маршрути. Інтерактивна мапа

Одночасно через наступний етап реконструкції тролейбусної лінії на перехресті вул. Кульпарківська – вул. Володимира Великого від 20 жовтня відбудуться зміни у русі кількох тролейбусних маршрутів. Зокрема, №22 курсуватиме так: автовокзал – вул. Володимира Великого – вул. Кульпарківська – Університет (ЛНУ. ім. Івана Франка_ – вул. Городоцька – ст. Скнилів – вул. Ряшівська – вул. Виговського – вул. Наукова – автовокзал.

Маршрут №23 – вул. Хуторівка – вул. Шота Руставелі. Тролейбус №23А, що сполучає автовокзал на вул. Стрийській та вул. Ряшівську, курсувати не буде.

«Маршрут № 23А не курсуватиме два тижні – саме стільки триватимуть роботи на кільці вул. Кульпарківська-вул. Володимира Великого. Тролейбуси №22 та №29 курсуватимуть за вказаними маршрутами до відкриття для проїзду перехресть вулиць Антоновича та Героїв УПА з вулицею Бандери», – каже начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Знак зупинки є, а інформації жодної. Як виїхати з львівського аеропорту

Після виконання робіт на кільці реконструкцію тролейбусної лінії проводитимуть на вул. Кульпарківській, зокрема на ділянці до вул. Наукової.

Нагадаємо, реконструкцію тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській від вул. Городоцької до вул. Наукової проводять за кредитні кошти ЄБРР.  І це вже третій компонент, що реалізовується в межах проєкту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту м. Львова».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!