До львівського аеропорту курсує лише один автобусний маршрут

4037 0
До Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького курсує лише експрес-бас, окрім нього, звідти до центру мав би їхати тролейбус №29.
Фото: Андрій Бурда

Фото: Андрій Бурда

У Львові немає належного сполучення з аеропортом: туди не курсує жодна з маршруток, а через реконструкцію вулиці Бандери і тролейбус. У липні цього року, коли п'ять тролейбусних маршрутів, серед яких №29 (аеропорт – університет), об'єднали в один, до аеропорту запустили експрес-бас. Інтервал його руху мав становити приблизно 40 хвилин. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

«На сьогодні від львівського летовища курсує автобусний маршрут – так званий експрес. Він їде за маршрутом: аеропорт – вул. Захисників України, що поблизу Церкви Анни. Цей маршрут пролягає вулицями Любінською, Окружною, Кульпарківською у двох напрямках. На маршруті курсують два автобуси великого класу, які вміщають 100 і більше пасажирів, але немає такого пасажиропотоку», – каже він.

Читайте також: Знак зупинки є, а інформації жодної. Як виїхати з львівського аеропорту

Чиновник додає, що не знає, з яким інтервалом курсують ті два автобуси, які є на маршруті, за графіком вони мали б їздити кожні 40 хвилин. Окрім цього «експресу», з львівського аеропорту до центру мав би курсувати тролейбус №29, але він не курсує уже декілька місяців.

«На сьогодні призупинено курсування тролейбусу №29, бо ведеться реконструкція вулиці Степана Бандери. Він відновить роботу за маршрутом ймовірно за місяць», – говорить Олександр Одинець.

Зазначимо, що вулицю Степана Бандери на перехрестях з вул. Антоновича і вул. Героїв УПА перекрили у липні цього року. Відкрити длянку обіцяють у грудні. 

Читайте також: У Львові запустили новий тимчасовий автобусний маршрут до аеропорту

Нагадаємо, що біля Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, який входить до трійки лідерів за кількістю польотів в Україні, немає жодної інформації про курсування громадського транспорту та те, як добратися до центру чи в будь-який інший район міста. Про те, чому це не прийнятно для європейського міста, яке позиціонує себе відкритим до світу, читайте у колонці засновника LITUN.agency Андрія Бурди.

Вікторія Савіцька

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!