До Львівського національного університету Франка приєднали наукову установу

18932 0
Йдеться про Інститут фізичної оптики ім. О Влоха.
Фото: ЛНУ імені Івана Франка

Фото: ЛНУ імені Івана Франка

До Львівського національного університету ім. І. Франка приєднали Інститут фізичної оптики ім. О. Влоха. Про це стало відомо з Урядового порталу виконавчої влади України. 

«Зазначені рішення ухвалені з метою оптимізації мережі наукових установ та закладів вищої освіти, поліпшення управління, посилення кадрового потенціалу, дослідницької бази, можливостей додаткового залучення конкурсного і позабюджетного фінансування наукової діяльності дослідницьких інституцій», – йдеться у повідомленні. 

Довідка: 

Інститут фізичної оптики ім. О. Влоха розташований на вул. Драгоманова, 23 у Львові. Його створили на основі існуючої школи з параметричної оптики, яка є унікальною за своїм спрямуванням та рівнем досліджень не лише в Україні, але й у світі. Ця наукова школа з міжнародним визнанням формувалась починаючи з перших робіт з електрооптики, які були піонерськими в колишньому СРСР. Засновником школи був вчений зі світовим ім'ям, відомий громадський діяч, професор Орест Влох. Його перші дослідження були ним же ініційовані та виконані у Інституті кристалографії АН СРСР. Надалі ці дослідження продовжились на фізичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка, у якому професор Орест Влох після відкриття ним явища електрогірації створив кафедру нелінійної оптики.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv довідалося, кому дістались приміщення Університету банківської справи після його реорганізації, частина яких розташована в середмісті.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!