Львівський університет банківської справи приєднали до Франкового вишу

2245 0
Реорганізацію вишу ініціювало Міносвіти.
Фото: ua.polomap.com

Фото: ua.polomap.com

Міністерство освіти і науки України реорганізувало Університет банківської справи у Львові та приєднало його до Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів ще від 29 грудня 2021 року.

Реорганізація відбувається у межах бюджетних призначень, які передбачає Міносвіти для підготовки кадрів.

Читайте також: 361 рік Франковому університету. Найвідоміші студенти та випускники вишу

«Взяти до відома, що здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються в Університеті банківської справи, продовжують навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка за обраними спеціальностями, рівнями освіти та джерелами фінансування», – вказано у тексті документу.

Профільне міністерство має провести заходи з реорганізації. Водночас на сайті Університету банківської справи про це нічого не повідомляють.

Читайте також: Три львівські виші ввійшли до рейтингу найкращих університетів країн Європи та Середньої Азії

Нагадаємо, у грудні 2019 року в Україні прийняли закон №2299, яким вносяться зміни до Закону про вищу освіту. Зокрема, документ заборону вузам створювати відокремлені структурні підрозділи (філії) в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі. Ті філії, які працювали раніше, повинні були закрити до 1 липня 2021 року.

Для довідки

Університет банківської справи розташований у Львові. Також у Черкасах є його підрозділ – науково-дослідний інститут. У 2020 році через зміни в законі про вищу освіту Харківський інститут банківської справи приєднали до Харківського національного університету імені Василя Каразіна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!