До Львова їде більше українських туристів і залишаються на довше

2237 0
З початку 2014 року до Львова більше їдуть туристи з України, ніж з-за кордону. «Потік туристів до Львова у червні цього року більший, ніж був торік. Але якщо минулого року було більше іноземців, то цього року переважає внутрішній туризм», – розповів tvoemisto.tv президент Львівського туристичного альянсу Олег Засадний.
Фото: sport.segodnya.ua

Фото: sport.segodnya.ua

«Іноземці бояться їхати сюди через питання безпеки. Багато іноземних посольств не рекомендують їхати в Україну – без різниці у Східну чи Західну. Хоча якась кількість поляків у нас присутня, та для німців чи австрійців Україна – це зараз територія військових дій», – пояснив Олег Засадний.

Щодо витрат туристів у Львові, зауважив він, в українців вони звісно менші, ніж в іноземців, проте зараз є тенденція до збільшення терміну перебування українських туристів у Львові.

«Якщо раніше це було 2-3 дні, то зараз, переважно, це тиждень-два. Але, відповідно, за день такого тривалішого перебування вони витрачають менші суми», – сказав Олег Засадний.

Детальнішу інформацію про кількість туристів, що приїхали з початку року до Львова, та те, яку суму коштів один турист залишає у Львові за час свого перебування, Львівський туристичний альянс обіцяє оприлюднити найближчим часом.

Нагадаємо, за результатами минулого року, в середньому турист залишає у Львові 365 євро, найменше витрачають українці — 166-200 євро, найбільше — німці, які лишають тут близько 607 євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!