До Львова гелікоптером доправили жінку з гострим порушенням мозкового кровообігу

7346 0
У пацієнтки відбулась афазія – втрата мовлення через ураження мовних центрів кори головного мозку, а потім вона не змогла рухати нижньою кінцівкою.
Фото: Олександр Ліпко

Фото: Олександр Ліпко

Сьогодні до Львова з села Берлин, що на Бродівщині, доправили жінку. У неї вночі різко підвищився артеріальний тиск. Про це повідомили у Львівському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Згодом у пацієнтки відбулась афазія – це втрата мовлення внаслідок ураження мовних центрів кори головного мозку, а потім вона втратила здатність рухати нижньою кінцівкою. Сімейна лікарка, що прийшла на виклик, поставила діагноз «гостре порушення мозкового кровообігу» та викликала екстрену медичну допомогу.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

Бригада екстренки діагноз підтвердила, а оперативно-диспетчерська служба Центру вирішила скерувати за пацієнткою медичний вертоліт. Гелікоптер у Берлині приземлився на автодорогу.

Нагадаємо, що 15 січня аеромадичний гелікоптер також доправив з Рівненської обласної клінічної лікарні до Львова донорське серце. Його пересадять донору у Львівській обласній клінічній лікарні. А перед тим доставив печінку померлого донора. 44-річний чоловік став донором для однорічного Артемчика, якому вперше в Україні саме у Львові трансплантували орган померлого.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!