До Львова почали евакуйовувати людей зі Сумщини

4352 0
Наразі на Головному залізничному вокзалі Львова зустріли 243 людей.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

До Львова почали прибувати евакуйовані із Сумщини люди. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Як вказав керівник обласної адміністрації, наразі до Головного залізничного вокзалу Львова прибули вже 243 людини зі Сумщини та Запорізької області. 

«Від початку року Львівщина прийняла 2248 евакуйованих з різних областей. Це лише ті, хто прибув потягами. Дехто добирається у нашу область автобусами або приватним транспортом. Також є ті, хто раніше тимчасово проживав у нашій області, але на якийсь час повертався додому. Переважно прибувають жінки з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку, особи старшого віку та з інвалідністю», – зазначив він. 

ВПО можуть подати заявку на отримання допомоги за посиланням.

Окрім того, є карта з позначками, де на Львівщині можна отримати психологічну, юридичну, психосоціальну, гуманітарну допомогу, інформацію про поселення, навчання та перенавчання – посилання

Нагадаємо, що На Львівщині зареєстровано 60 тисяч дітей ВПО. Лише близько 10 тисяч з них навчаються у школах області, решта - онлайн у рідних навчальних закладах. Деталі – у матеріалі

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!