До Львова повернулися рятувальники, які гасили пожежі у Греції

1856 0
Вогнеборці врятували від пожеж Спатарі та Метохи у Греції, загалом від вогню вдалося вберегти майже три десятки будинків, культову споруду, а також 23 гектари оливкового та інжирного саду поблизу м. Каматріадес.
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

У Києві вчора, 16 серпня, приземлився спецрейс з Афін, яким повернулися українські вогнеборці, які брали участь у гасінні масштабних лісових пожеж на території Греції. 

Це був зведений загін ДСНС зі 100 рятувальників. Серед них були і десятеро пожежників зі Львова. Про це Тvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, рятувальники пробули у Греції 10 днів. Це перший такий виїзд для львівських вогнеборців у гарячі точки курортних місць цього року. Раніше до гасіння пожеж у Туреччині залучали літак ДСНС України, однак тоді серед надзвичайників не було представників із Львівщини.

Нагадаємо, що рятувальники ДСНС України ліквідували окремі осередки пожежі на понад 19 тис. метрів, глибиною до 60 м, врятували два населених пункти Спатарі та Метохи, зокрема 27 житлових будинків, культову споруду, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець. Поблизу м. Каматріадес врятували житловий будинок, а також 23 гектари оливкового та інжирного саду.

Христина Гоголь

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!