До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб, – НАЗК

743 0
В Україні за рахунок функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу в світовій історії кількість осіб.
Фото: НАЗК

Фото: НАЗК

До переліку спонсорів та причетних до розв'язаної росією війни вже внесли 24 тисячі осіб. Про це в ефірі телемарафону заявив голова НАЗК Олександр Новіков, пише Укрінформ.

«Будь-яка іноземна компанія, яка продовжує працювати у рф, спонсорує убивства українців. Національне агентство з питань запобігання корупції з перших днів війни на пропозицію Міністерства закордонних справ ідентифікує причетних до російської війни. Ми створили найбільшу у світі базу причетних до війни. Це 24 тисячі осіб. В Україні за рахунок функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу в світовій історії кількість осіб», – розповів Новіков.

За словами голови НАЗК, окремою частиною цього проєкту є міжнародний реєстр спонсорів війни, до якого вносяться міжнародні компанії, які досі працюють у росії. Він автоматично індексується спеціальною базою даних, тому будь-який банк або закордонне відомство побачить що та чи інша компанія підсвічуються позначкою як та, яка веде не соціально відповідальний бізнес, а фінансує війну, додав Новіков.

Читайте також: «Ашан» ізолює російський офіс, інвестиції та постачання припиняють

«57% споживачів у світі дотримуються стандартів споживання продукції та послуг у соціально відповідальних компаній. Тобто, насправді це величезний репутаційний тиск для того, щоб такі компанії зазнавали втрат через свою участь у російській війні», – резюмував він.

Нагадаємо, нещодавно національне агентство з питань запобігання корупції внесло Raiffeisen bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує роботу в росії та офіційно визнала так звані «днр» та «лнр».

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!