До річниці вторгнення Нацбанк випустить пам'ятну банкноту

775 0
Тираж банкноти становить 300 тисяч штук, що додає їй колекційної цінності .
Фото: НБУ

Фото: НБУ

До річниці повномасштабного вторгнення Національний банк України пам'ятну банкноту номіналом 20 гривень. Вона присвячена боротьбі України проти російських загарбників.

Джерело: Національний банк України

«Ми не могли не відзначити цю дату, роковини повномасштабного вторгнення, цей драматичний, шокуючий та розстріляний рік нашого життя. Війну, яка триває для нас не рік і не десять, а сторіччя. Тому ми вирішили увічнити нашу спільну боротьбу на грошах», – зазначив голова Національного банку України Андрій Пишний.

Читайте також: В Україні хочуть припинити карбувати більшість монет

Нова банкнота унікальна та не схожа на звичайні, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально. Банкнота номіналом 20 гривень є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів. Водночас її тираж – обмежений. Він становить 300 тисяч штук, що додає банкноті колекційної цінності. Крім того, 200 000 шт. – у сувенірній упаковці; 99,9 тис. шт. – у конвертах

Нагадаємо, що раніше Нацбанк України презентував оновлену купюру, номіналом 20 гривень із удосконаленою системою захисту. Цими купюрами Нацбанк планує поступово замінювати зношені та пошкодженні зразки банкнот 2003 року. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!