До різдвяних свят у Львові прикрасять площу з 12 ялинками

5560 0
Цьогоріч різдвяні святкування у Львові проходитимуть у різних районах містах і переважно відбуватимуться в приміщенні, але не обійдеться без відкриття традиційної головної ялинки, встановлення дідуха та різдвяного ярмарку.

Заходи, які будуть організовувати в районах міста, матимуть не концертний характер, а традиційний для України – коляда, вертепи, спортивні змагання. Під гаслом «Зима під спільним дахом» святкові заходи пройдут у Франківському районі, на Рясному і Левандівці, розповіла tvoemisto.tv працівник управління культури Львівської міської ради Богдана Брилинська.

«Через непросту ситуацію в країні важливим є об’єднання усіх українців і львів’ян під єдиним дахом. Ми хочемо робити це так, щоб люди, які переїхали до Львова через події в країні, відчули себе як вдома», - наголосила вона.

Традиційно відкриття головної ялинки пройде 19 грудня. У Франківсьмоу районі Львована вул. Симоненка святкові заходи пройдуть 8-9 січня. У левандівському парку святкування розпочнуться ще 13 грудня. Також 8-9 січня відбудуться святкові заходи на Рясному-1.

«На вул. Симоненка у нас запланований проект під назвою «Площа 12 ялинок». Поміж бібліотекою і школою ім. Симоненка є озеро і там росте 12 ялинок. Наразі ми шукаємо 12 спонсів, які могли б прикрасити ялинки і таким чином використати їх для своєї промоції. Також у центрі міста планують облаштувати традиційний різдвяний ярмарок», - розповіла Богдана Брилинська про особливості святкування у Франківськомуц районі.

Чи буде головна ялинка міста прикрашена у якомусь особливому стилі, стане відомо на початку грудня, однак прикраси для неї виготовили діти із львівських шкіл.

«У нас є збережено з минулого року дуже багато іграшок, які робили діти з львівських шкіл. Ми б хотіли їх використати цього року, доповнивши ще новими іграшками. Зараз вирішуємо, якими мають бути ці нові іграшки», - додала працівник управління культури.

Також вона зазначила, що оскільки цього року у Львові будуть довші зимові канікули, на святкуваннях будуть забави для дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!