До України прибула система супутникового зв'язку Starlink

2029 0
Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити.
Михайло Федоров

Михайло Федоров

Учора, 28 лютого, супутниковий зв’язок Starlink від компанії Ілона Маска прибув в Україну. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Перша партія станцій супутникового інтернету StarLink прибула до України! Дякую Ілону Маску та всім партнерам вільної України! Продовжуємо боротьбу на всіх фронтах», – написав очільник Мінцифри.

Додамо, що проект Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні.

Нагадаємо, очільник Мінцифри звернув увагу Маска на війну в Україні та російську агресію і закликав надати Україні можливість користуватися супутниковим інтернетом Starlink.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!