До Винників запустили нові великі автобуси

6551 0
АТП-1 випустило на маршрут №5а 12-метрові автобуси МАЗ.
Фото: АТП-1 / Facebook

Фото: АТП-1 / Facebook

У Львові на маршрут №5а, який курсує від площі Різні до Винників, запустили 12-метрові автобуси, серед яких МАЗ та ЛАЗ. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник комунального АТП-1 Орест Хамула.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

«Сьогодні запустили у тестовому режимі, щоб подивитись, як там курсуватимуть великі машини. Нещодавно цю діялнку дороги відремонтували, тож сьогодні на маршрут №5а виїхали 5 автобусів», – розповів Орест Хамула.

Він додав, що загалом на маршруті курсуватиме 6 автобусів – 5 нових МАЗів та один ЛАЗ. Додамо, що раніше АТП-1 запустило нові МАЗи на маршрути №6а, №16, №46 та №3а. Загалом нові автобуси великого класу планують запустити до Рясного та на маршрути, де не курсують тролейбуси та трамваї.

Раніше на маршруті №5а курсували автобуси шість автобусів ЧАЗ та ЛАЗ, один із яких днями згорів на Підвальній. Замість нього на маршруті курсує автобус Електрон.

Читайте також: Львівська міськрада відклала оголошення результатів конкурсу перевізників

Загалом до кінця року парк комунального автотранспортного підприємства має поповнити 150 нових автобусів великого класу, з яких 100 білоруських МАЗів та 50 Електронів. Наразі Львів отримав частину автобусів МАЗ, однак львівський завод «Електронтранс» затримує поставку перших автобусів. Ще 100 нових автобусів за кошти ЄІБ для Львова придбають наступного року.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!