Додатковий предмет та посилення безпеки. Які зміни будуть у НМТ-2024

1360 0
Національний мультипредметний тест проведуть у травні.

Для випускників українських шкіл анонсували зміни в організації Національного мультипредметного тесту. Про них розповіли у вівторок, 26 вересня, під час брифінгу.

Деякі організаційні моменти Міносвіти ще допрацьовує, однак вже зараз відомо, що випускники складатимуть тест з чотирьох предметів, а не трьох – як минулого року.

«Ми додаємо додатковий предмет вибір. Відповідно, у 2024 році буде формат 3 +1: українська мова, математика, історія України і один предмет на вибір. Чотири предмети будуть в об'єднаному тесті», – сказав заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький.

У якості додаткового предмета можна буде обрати іноземну мову (англійську, французьку, німецьку, іспанську), біологію, фізику, хімію або географію.

За словами Михайла Вінницького, тестування відбудеться в один день. Воно триватиме чотири години сукупно: дві години – перерва – дві години. У випадку повітряної тривоги тест призупинять та перейдуть в укриття. Продовжать процес лише після відбою. 

Читайте також: На Львівщині найбільше в Україні відкритих шкіл в очному форматі

Зміниться цьогоріч і термін проведення НМТ. Він відбудеться у травні, хоча точних дат наразі не озвучують. Проте тест розтягнуть у часі, а не проводитимуть в один день у всій країні. Так само швидше, відповідно, розпочнеться реєстрація. Усю інформацію щодо дат та організацію можна буде отримувати із сайту Українського центру оцінювання якості освіти.

Ретельніше цьогоріч підійдуть і до перевірки учасників тестування. За словами директорки УЦОЯО Тетяни Вакуленко, минулого року відмінили перевірку металошукачами задля економії коштів. Однак згодом стало відомо про випадки, коли учасники користувались мобільними телефонами. 

«Цього року дещо посилимо перевірку в тимчасових екзаменаційних центрах», – наголосила Тетяна Вакуленко.

Нагадаємо, інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року. Львівська область у рейтингу посіла перше місце.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!