Київ

ДОКС вимагає демонтувати кондиціонери з мозаїки на бульварі Лесі Українки

578 0
Мозаїчне панно на бульварі Лесі Українки, 28 потерпає від дій орендарів комерційних приміщень.

Департамент охорони культурної спадщини видав припис демонтувати кондиціонери, які були встановлені на мозаїчне панно на бульварі Лесі Українки. Про це повідомляє ДОКС.

Інспектори Департаменту виїхали на місце подій спільно з представниками Департаменту територіального контролю міста Києва та видали припис на демонтаж зовнішніх блоків кондиціонерів. Також на власників будуть накладанні фінансові санкції.

Як зазначили у ДОКС, орендар зобов’язався демонтувати розміщенні блоки.

Також Департамент доручив фахівцям Київського науково-методичного центру по охороні пам'яток підготувати облікову документацію для включення творів монументального мистецтва до переліку виявлених об'єктів та Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

«Питання обліку та збереження мозаїки вкрай актуальне для столиці. Проблема потребує комплексного підходу, тому найближчим часом буде запропонований ряд заходів щодо збереження даних об’єктів», - наголосили у Департаменті.

Нагадаємо, днями стало відомо, що н мозаїчне панно на бульварі Лесі Українки, 28 встановили кондиціонер прямо на обличчя зображеної людини. 

Це одне з 11 мозаїчних панно на бульварі Лесі Українки, які створили у 1969-1970 роках Анатолій Гайдамака і Лариса Міщенко за участі Олександра Міловзорова. Вже роками мозаїки потерпають від свавілля власників магазинів і ресторанів. Кілька років тому ресторан «Марокана» закрив ціле панно під літню терасу, а вивіски магазинів Nike та Watsons закривають верхівки мозаїк.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!