Долю Парку культури у Львові вирішуватимуть німці, поляки й білоруси

3371 0
13-19 липня до Львова приїдуть архітектори та дизайнери з Німеччини, Польщі та Булорусії, щоб спільно з українськими спеціалістами працювати над ідеями щодо розвитку Парку культури. Триває набір українців на воркшоп.

Робота над розвитком Парку культури триває. Вже відбулися громадські обговорення та перший львівський воркшоп. Наступний етап – міжнародний воркшоп 13-19 липня, участь у якому візьмуть спеціалісти з Німеччини, Польщі, Білорусії та України.

У першому воркшопі взяло участь 25 спеціалістів – архітектори, дизайнери, дендрологи, підприємці та мешканці. За два дні вони визначили, що приваблює та відштовхує відвідувачів парку, провели SWOT-аналіз, напрацювали ідеї щодо облаштування парку. Результати першого воркшопу представлені у презентації.

«Основним акцентом було те, що парк повинен бути для всіх. Саме тому у всіх проектах має бути дотримано правил універсального дизайну. Окрім того наголошували на збереженні екосистеми, розвитку спортивної інфраструктури, встановленні унікальних об’єктів та нових атракціонів», – розповіла головний адміністратор парку Христина Пархуць.

Цікавими також є результати соціологічного дослідження, проведеним Інститутом міста та SocialInnovationLab, які показують, що більшість відвідувачів парку – це молодь, віком 18-30 років (41,3%), більше 80% проживає у Львові і майже половина – наймані працівники. У більшості опитаних парк асоціюється з відпочинком, атракціонами та спогадами про дитинство.

«Парк Культури впевнено стає одним з улюблених місць для львів'ян та ще однією візиткою Львова. Вже перший воркшоп архітекторів, дизайнерів за участі інших спеціалістів показав величезний потенціал парку, який необхідно розвивати, а сам парк зберегти як місце відпочинку і дозвілля. Для нас це особливо приємно – адже міське середовище значно виграє, коли такі комплекси, як цей парк зберігають своє  призначення і розвиваються. Переконаний, що наступна міжнародна зустріч у рамках проекту розвитку парку дасть новий поштовх до його розвитку», – говорить Сергій Смірнов, представник компанії ЕКО-ДІМ.

Нагадаємо, що долучитися до розвитку парку може кожен.  Триває набір архітекторів, дизайнерів, ландшафтних архітекторів в українські команди. Охочим пропонують залишати свої ідеї на сторінці парку у фейсбуці, на пошті [email protected] чи заповнюйте анкету


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!