Дорогу з Мостиськ до Краківця відремонтують

2934 0
Термін реалізації проекту: 01.12.2018 – 30.11.2020.

19,1 км дороги Мостиська – Краківець, що сполучає пункти пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща, а саме «Шегині – Медика» і «Краківець – Корчова», відремонтують у межах спільного українсько-польського проекту.

Про це йшлося 14 грудня у Львові під час конференції, під час якої презентували транскордонний проект «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 ЄІС.

Проект передбачає модернізацію транспортної інфраструктури, зокрема у результаті його реалізації буде відремонтовано 19,1 км дороги Мостиська – Краківець, що сполучає пункти пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща, а саме «Шегині-Медика» і «Краківець – Корчова».

Бюджет проекту: 2 473 443,55 євро, в т. ч. грант ЄС: 2 226 099,20 євро. Грант ЄС для України становить 2 091 069,00 євро

Ключовими заходами проекту є: будівельні роботи – дорога O141003 (поточний середній ремонт 19,1 км дороги місцевого значення О141003 Мостиська – Краківець, Львівська обл.); будівельні роботи – дорога №867 (Розбудова регіональної дороги №867 Сенява – Гребенне від км 37 + 142 до км 37 + 810 (вулиця Вишинських у Любачеві); розробка концепції екологічно приязних рішень у модернізації дорожньої інфраструктури; транскордонні обміни кращими практиками у галузі  модернізації дорожньої інфраструктури.

У коментарі для журналістів голова Львівської облради Олександр Ганущин підсумував, що під час конференції була гостра дискусія.

«Ми бачимо скільки нам разом треба зробити. Йдеться не тільки про фінансовий ресурс, а про процедури, їх спрощення, а також про управлінські рішення. Зауважу, що це обговорення є корисним не тільки для Львівщини, а й для наших колег, які приїхали з інших областей. Наголошу, що для нас дуже важливою є підтримка органів центральної виконавчої влади і Парламенту. І ми цю підтримку сьогодні відчули», – сказав він.

Як наголосив державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак, проект є вкрай важливим для громадян і держави в цілому. Він є одним із прикладів вирішення проблем утримання доріг на місцевому рівні, залучаючи в процес місцеві влади, громадськість.

Довідка

Проект «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Термін реалізації проекту: 01.12.2018 – 30.11.2020

Проект спільно реалізують:

  • Служба автомобільних доріг у Львівській області (UA) – головний партнер
  • Підкарпатське управління воєводських доріг в Ряшеві (PL)
  • Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» (UA)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!