Дощ із зірок. Коли і де цьогоріч можна побачити зорепад Гемініди

1296 0
Найкраще спостерігати за зорепадом рекомендують у ніч з 13 на 14 грудня о 03.00.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Цьогоріч українці зможуть спостерігати зорепад зі 100 метеорів за годину у ніч з 13 на 14 грудня. Саме тоді відбудеться пік метеорного потоку Гемініди. Про це повідомили у Національній академії наук України.

«На 14 грудня 2021 року припаде пік метеорного потоку Гемініди, радіант якого розміщується неподалік зорі Кастор, що в сузір’ї Близнюків», - йдеться у повідомленні.

В академії кажуть, що найкраще спостерігати це явище близько 03.00 год, коли Місяць уже зайде за обрій. Помилуватися зорепадом можна буде за сприятливих погодних умов, зокрема зимовими сузір’ями Оріона, Тельця, Візничого та інших.

Додамо, що назва «Гемініди» походить від того, що всі метеори, які приходять з одного і того ж місця на небі, виходять з точки у сузір’ї Близнюків. Відтак, назва «Гемініди» походить від «Gemini», що з англійської перекладається як Близнюки.

Щоб побачити якомога більше метеорів у NASA рекомендують дати очам звикнути до темряви. Зазвичай метеори видно по всьому небу, а якщо спостерігати за ними у зворотному напрямку, то можна побачити сузір’я Близнюків.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!