Довжина велодоріжки на вулиці Липинського у Львові становить майже 6 км

1603 0
Зараз у Львові тривають роботи з будівництва велосипедних доріжок на вул. Стрийській, Науковій та вул. Липинського.

Загальна довжина велодоріжки на вулиці Липинського сягатиме майже 6 км. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Наразі повністю готова одна сторона вулиці. Завершують роботи по іншій стороні. Через кілька днів  велодоріжку вже здадуть у експлуатацію.

Ця велодоріжка отримає назву Північної веломагістралі, яка сполучатиме центр міста зі Збоїщем, околиццями вулиць Гетьмана Мазепи, Лінкольна  і Богдана Хмельницького.

Загальна довжина велодоріжок, збудованих за підтримки уряду Німеччини, становитиме 14 км. За кошти міського бюджету розвитку у Львові цього року планують закінчити велодоріжку на вул. Шевченка (в Рясне-1) — на це виділили 1,2 млн грн, та збудувати першу радіальну велодоріжку на вул. Костя Левицького, на що також з бюджету розвитку виділять 1,2 млн грн. 

Окрім того, 300 тис грн. передбачено на проект велодоріжки на верхній частині вул. Городоцької від вокзалу до вул. Ряшівської. У майбутньому вона має з’єднатись з іншими та утворити велику південну веломагістраль, яка буде від вул. Чернівецької, по вул. Городоцькій, через майбутню вул. Ряшівську, до вул. Стрийської та майбутньої вул. Вернадського

Під час реконструкції вулиць за лініями трамвайних маршрутів №2 та №6 також будуть укладати велодоріжки, а це вул. Коперника та нижня частина вул. Городоцької. Також велошлях із найбільшого спального району – Сихова – прокладуть разом із трамвайною колією на вул. Стуса.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!