Територію «лазні на УПА» у Львові, що працює понад 40 років, хочуть розширити

2865 0
Імовірно, на додатковій земельній ділянці розмістять паркувальний майданчик.
ФОТО: GOOGLEMAPS

ФОТО: GOOGLEMAPS

У Львові приміщення лазні «Бадьорість», що на вулиці Героїв УПА, 35, в серпні передали для постійного користування КНП «Львівське ТМО 2». Окрім того, комісія архітектури містобудування та розвитку території ЛМР погодила передачу у власність ТМО додаткову земельну ділянку площею 0,0260 га та дозвіл на розроблення проекту землеустрою. Рішення ухвалили під час засідання комісії 25 жовтня.

«Йдеться про приміщення колишньої лазні, яке передали Другому ТМО. Вони добирають ще шматок земельної ділянки, площею дві сотні метрів квадратних. Я так розумію, що там потенційно буде парковка», – зазначив голова комісії архітектури, містобудування та розвитку території Олексій Різник.

Читайте також: Львів медичний. Як у місті реформують заклади охорони здоров'я

Як йдеться в ухвалі, земельну ділянку передають для обслуговування будівлі Центру здоров’я «Бадьорість» за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим переведенням їх до земель житлової та громадської забудови.

Нагадаємо, що Друге ТМО спеціалізується на плановому лікуванні, реабілітації та паліативній допомозі. Первинна медична допомога – це насамперед профілактика захворювань. У Центрі здоров'я «Бадьорість»  планують надавати реабілітаційні послуги. Для профілактики захворювань організують масаж, лікувальну фізкультуру та дієтотерапію. Для реабілітації людей із захворюваннями легеневої системи або опорно-рухового апарату планують влаштувати душ шарко і сольові кімнати.

Читайте також: «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазнею Львова. 

Зазначимо, унаслідок повномасштабного вторгнення росії Львів став реабілітаційним хабом для поранених військових. Наразі в місті вже є кілька потужних закладів, як-от «Незламні» та «Superhumans», однак і Центр здоров’я «Бадьорість» може стати одним із таких. Чимало відвідувачів ходять сюди саме через позитивний ефект паролікування, відновлення організму після різних травм. Водночас керівництво планує додати інші помічні водні процедури. Якщо створити тут необхідні умови й додати інші реабілітаційні послуги, то згаданий центр міг би допомагати пораненим військовим у відновленні.

Детальніше про те, що буде з останньою комунальною лазнею у Львові та до чого готові вдатися постійні відвідувачі, якщо її не збережуть – читайте за посиланням

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!