Дружини військових зібралися на мітинг під Львівською ОВА

3328 0
Жінки, які вийшли на мітинг, вимагають від влади прийняти законопроєкт №9142.
Фото : Твоє місто

Фото : Твоє місто

Біля будівля Львівської ОВА дружини військовослужбовців зібралися мітинг. Вони вимагають проведення демобілізації для бійців, що воюють від початку повномасштабного вторгнення, передає Tvoemisto.tv.

За словами пікетувальниць, військовослужбовців, які зараз на війні потрібно замінити, щоб дати їм можливість відновитися. Окрім того, жінки, які вийшли на мітинг, вимагають від влади прийняти законопроєкт №9142.

Зазначимо, що законопроєкт прямований на забезпечення встановлення конкретних термінів військової служби за призовом під час мобілізації. У пояснювальній записці йдеться, що згідно зі статтею 24 та частиною 2 статті 64 Конституції України, навіть в умовах воєнного стану громадяни є рівними за своїми правами. Натомість, нині виникла ситуація, коли, попри «загальну» мобілізацію, одні люди служать без відомих їм строків звільнення, тоді як інші не служать взагалі.

Читайте також: Мешканці вийшли на пікети під Львівську ОВА

«Більш того, часто служать і зараз знову ті, хто й раніше не уникав військової служби — строкової, служби в особливий період тощо. Натомість, не служать зараз часто ті, хто й раніше не служив. Таким чином, одні люди віддають обов’язку значну частку свого життя, тоді як інші — взагалі нічого не віддають. Це є порушенням ст. 24 та ч. 2 ст. 64 Конституції, а також загальних принципів справедливості та рівності перед законом», — йдеться у записці. 

Відтак, прийняття проекту Закону України дозволить зробити, на противагу соціально-психологічним проблемам, несправедливості та довгостроковому нищенню ефективності армії через надексплуатацію незначної частини військовозобов’язаних — рівномірний розподіл військового обов’язку між усіма військовозобов’язаними дозволить поширити відчуття держави як справді спільної справи, а також запобігти виникненню окремого прошарку або дискримінованих «закріпачених» на невизначений час «рекрутів» — або ж, у довгостроковій перспективі, навпаки, «аристократії» військових.

Читайте також: Козицький відреагував на пікет львівського волонтера 

Нагадаємо, що 6 жовтня під час пікету, який відбувся під стінами Львівської ОВА вже вп’яте, учасники записали звернення до президента України Володимира Зеленського. В його рамках люди вимагали скоротити некритичні витрати та збільшити фінансування військових потреб. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!