«Дударик» створив проєкт про вкрадені росіянами українські пісні

3388 0
Згодом стало відомо, що Фейсбук заблокував допис хорової капели «Дударик» зі Львова про старт нового проєкту «Прийняття».
Фото з відео на пісню "Знамено"

Фото з відео на пісню "Знамено"

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала новий проєкт «Прийняття». Він – про вкрадені росіянами пісні і твори Тараса Шевченка. Про це повідомляють у капелі.

«Ми ідентифікуємо співанки, відшукуємо оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються капелою і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям. Ці пісні – манкурти і яничари, що були «в москалях»:  у московській і радянській, а понині і в російській імперіях. Ці пісні – в їхній окраденій російській інтерпретації є безсилим свідченням мерзенного злочину, свідками і інструментом його скоєння», – зазначив керівник колективу, автор проєкту та диригент Дмитро Кацал.

Тож, щочетверга, о 14:00, на YouTube та у соцмережах колективу відбуватиметься презентація пісень, які поцупили у нашого народу росіяни. 26 травня відбулася презентація першої пісні проєкту – це «Знамено» Володимира Івасюка й Олеся Гончара.

Додамо, згодом стало відомо, що Фейсбук заблокував допис хорової капели «Дударик» про старт нового проєкту «Прийняття». Мовляв, допис порушує стандарти фб-спільноти щодо пропаганди ненависті та образ, про це написало видання Еспресо.Захід. Та все ж першу пісню з проєкту можна прослухати і поширити у соцмережах, вона є на Фейсбук-сторінці капели.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!