Два літаки не змогли приземлитися на львівському летовищі. Деталі

6053 0
Два літаки, які слідували до Львова з Варшави та Стамбулу, там і не змогли здійснити посадку у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, незважаючи на те, що на злітній смузі встановлена спеціальна система, яка дозволяє садити літаки при будь-якій погоді.
Фото: avianews.com, korupciya.com, infosmi.net

Фото: avianews.com, korupciya.com, infosmi.net

Через погану погоду у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького скасували посадку літаків рейсів «Варшава – Львів» та «Стамбул – Львів» попри те, що на злітній смузі встановлена спеціальна система, яка дозволяє садити літаки при будь-якій погоді.

Причиною цього стали складні погодні умови, розповіли у львівському летовищі.

Рішення про відміну посадки у Львові приймали екіпажі літаків. Відтак повітряні судна відправилися на запасні аеродроми, які прописані у плані польотів.

Читайте також: Авіакомпанії отримали нові маршрути з львівського аеропорту. 6 нових міст

Тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора аеропорту Володимир Костенко припустив, що причиною цього могло послужити те, що екіпажі не мають необхідних допусків до посадки в таких умовах.

В українському представництві польської авіакомпанії LOT, яка здійснювала рейс з Варшави до Львова, розповіли, що пасажирів скасованого рейсу відправлять іншим літаком або при бажанні повернуть вартість квитків.

Слід зазначити, що після підготовки до Євро-2012 в аеропорту з'явилася інструментальна система посадки 2 категорії (ILS CAT II), що дозволяє заходити літакам на посадку за вертикальної видимості не менше 30 метрів. Ця система зробила аеропорт всепогодним. Однак минулого року її час від часу відключали без явних причин, через що доводилося скасовувати рейси. Так, за інформацією сайту Аvianews.com, 7 серпня у львівському аеропорту відключили систему інструментальної посадки, яка допомагає літакам здійснювати посадку в погану погоду. Обмеження введені до 11 листопада 2015 року. Однак за словами Володимира Костенка, система посадки в аеропорту працює, зауважень немає.

Джерело: zaxid.net

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!