Два львівські виші потрапили у топ-5 найпопулярніших університетів серед вступників

5725 0
Також у МОН назвали найпопулярніші спеціальності у 2019 році.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

ЛНУ імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка» потрапили до десятки найпопулярніших університетів серед вступників. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Читайте також: У МОН назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності

Львівський університет посів друге місце та отримав понад 36 тисяч заяв від абітурієнтів, натомість до Львівської політехніки, яка у рейтингу посіла четверте місце, подали майже 30 тисяч заяв.

Найпопулярнішим серед вступників став КНУ імені Тараса Шевченка. Також до рейтингу потрапили Київський політехнічний інститут та Національний торговельно-економічний університет.

Серед спеціальностей лідирують філологія (65,5 тис. заяв), право (65 тис. заяв), менеджмент (50 тис. заяв), комп'ютерні науки (39 тис. заяв), середня освіта (35,6 тис. заяв), журналістика (30 тис. заяв), економіка (28 тис. заяв), інженерія програмного забезпечення (27 тис. заяв), психологія (25,6 тис. заяв) та медицина (25 тис. заяв).

Читайте також: МОН оприлюднило графік ЗНО на 2020 рік

Додамо, що загалом на бакалавра цьогоріч подали 831 493 заяви у паперовій та електронній формах. Подавати документи можна було до 22 липня.

Нагадаємо, що кількість місць державного замовлення для вступу на бакалавра на базі 11 класів найбільше зросла для педагогічних, природничих та інженерних спеціальностей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!